INOVACIJSKI ZADACI 2024.

Odaberite industriju koja vas najviše zanima i razvijte vlastito inovativno rješenje!

network

ICT INDUSTRIJA
POWERED BY HRVATSKI TELEKOM

Razvoj i inoviranje AI rješenja
za održivost

Fokus na projekte koji koriste umjetnu inteligenciju za rješavanje problema vezanih za održivi razvoj, poput klimatskih promjena, upravljanja otpadom, očuvanje biološke raznolikosti ili pametnog poljoprivrednog gospodarstva. Cilj je stvoriti inovativna rješenja koja mogu doprinijeti smanjenju ekološkog otiska, poboljšati energetsku učinkovitost, unaprijediti primjenu obnovljivih izvora energije ili unaprijediti održivu proizvodnju hrane i prirodnih sirovina.

energy

ENERGETSKA INDUSTRIJA
POWERED BY E.ON

Edukacija i transformacija kućanstava prema
održivim izvorima energije

Ovaj inovacijski zadatak fokusira se na kućanstva u RH i poticanje njihovog proces transformacije u smjeru samo održivosti te upravljanje njihovim customer journeyem nakon implementacije rješenja. Cilj je razviti inovativan projekt/rješenje/use case koji će kućanstva diljem Hrvatske educirati, potaknuti i provesti kroz energetski transformacijski proces – kako bi se razvio one-stop-shop za (samo)održiva energetska rješenja.

bottle

INDUSTRIJA PIĆA
POWERED BY JAMNICA

Osnaživanje angažiranosti mlađe populacije oko Jamnica branda

Ovaj inovacijski zadatak fokusira se na izgradnju odnosa nove generacije potrošača s brandom u industriji bezalkoholnih pića – Jamnicom. Cilj je dobiti rješenja koja će potaknuti odnos s mladima kao ciljnom skupinom te ih inspirirati da se aktiviraju i povežu s brandom bezalkoholnih pića (Jamnice), a kako bi postali svojevrsni brand ambasadori i zagovornici Jamnice.

Financijska

FINANCIJSKA INDUSTRIJA
POWERED BY RAIFFEISEN BANK

Razvoj i unapređenje
financijske pismenosti mladih

Kroz ovaj zadatak studenti mogu razviti projekt kojim rješavaju problem nedovoljne financijske pismenosti kod mladih. Cilj je razviti sveobuhvatno rješenje i sustavni pristup kojim će se mladi zainteresirati oko spomenute teme i unaprijediti vlastita znanja i vještine za bolje financijsko donošenje odluka i ostvarenje financijskog blagostanja.

Izdavacka

IZDAVAČKA INDUSTRIJA
POWERED BY ŠKOLSKA KNJIGA

Poticanje i revitalizacija čitanja kod mladih

Zadatak je osmisliti inovativne i kreativne projekte koji će potaknuti mlade na čitanje knjiga, s posebnim naglaskom na bogatu i raznoliku ponudu Školske knjige. Cilj je istražiti kako povećati zanimanje za čitanje među mladima, promovirati važnost knjiga za osobni razvoj i obrazovni uspjeh te istovremeno osvijestiti mlade o vrijednostima koje čitanje donosi.

medical-report

ZDRAVSTVENA INDUSTRIJA
POWERED BY POLIKLINIKA SINTEZA

Inoviranje i upravljanje iskustvom pacijenata

U kontekstu ovog zadatka, potrebno je inovirati i dizajnirati proces upravljanja iskustvom pacijenata, a kako bi se postigla kvalitetnija i efikasnija integracija privatnih i javnih zdravstvenih usluga. Drugim riječima, naglasak se stavlja na cjeloviti i dugoročni customer journey (odnosno patient journey) koji pacijenti prolaze u svim fazama zdravstvene usluge.

Izdavacka

MEDIJSKA INDUSTRIJA
POWERED BY NOVA TV

Inoviranje informativnog TV formata za novu generaciju potrošača

Kroz inovacijski zadatak medijske industrije cilj je razviti i inovirati TV format informativnog programa namijenjen i prilagođen mlađoj populaciji (18-25 godina). Uzevši u obzir sve specifičnosti i životne navike mladih danas, a koje se nadovezuju na način pretraživanja i konzumacije informacija, potrebno je dizajnirati informativni program u TV kontekstu koji će u svijesti mladih (p)ostati kao provjeren i pouzdan izvor informacija. Studenti imaju slobodu odabrati tematiku sadržaja za koju vjeruju da je ključna za živote i svakodnevicu mladih te isto tako format i koncept emisije koja će privući i zadržati pažnju gledatelja nove generacije.

Detaljni opisi zadataka bit će dostupni u pisanom i video obliku na StellarPlatformi prije početka razrade projekata.

PRIJAVI SE U NOVO IZDANJE DO 31.03.2024.