PEVEX KLUB VJERNOSTI

Programi vjernosti jedni su od najčešćih marketinških praksi koje se danas mogu uočiti na tržištu. Glavna bihevioralna svrha svake inicijative lojalnosti je maksimizirati razinu relativne privrženosti kupaca prema njihovim omiljenim proizvodima ili uslugama. Samim time, dobro osmišljen i pravilno vođen program lojalnosti jedan je od glavnih konkurentskih čimbenika koji mogu razlikovati tvrtku od njezinih izravnih konkurenata.


UVOĐENJE PEVEX KLUB-a VJERNOSTI

Programi vjernosti su izvrstan alat za nagraditi vjernost kupaca i izrađivanje personaliziranih ponuda na obostrano zadovoljstvo. Upravo iz tog razloga je i PEVEX odlučio uvesti svoj PEVEX KLUB vjernosti kako bi nagradio svoje kupce. PEVEX KLUB vjernosti uveden je krajem 2017. godine te njegovi članovi ostvaruju brojne pogodnosti u PEVEX prodajnim centrima. Jedinstveni smo po tome što svi članovi imaju mogućnost ostvarivanja pogodnosti prilikom svake kupovine, bez skupljanja bodova ili bilo kakvih drugih uvjeta.


POGODNOSTI ZA ČLANOVE

Popusti na odabrane grupe proizvoda svakog utorka

  • Stalna ponuda prehrambenih proizvoda po najpovoljnijim cijenama
  • Izdvojeni proizvodi iz kataloga koji se mogu kupiti po nižim cijenama od redovnih
  • Posebni popusti u kafićima Samofino by Pevex
  • Pogodnosti za dostavu robe
  • Besplatan najam auto prikolice za kupnju po određenim uvjetima u odabranim prodajnim centrima
  • Povoljnije gorivo na Crodux benzinskim servisima

Osim navedenih standardnih pogodnosti, povremeno uvodimo i dodatne poput nagradnih igara, popusta prigodom rođendana prodajnih centara te prigodnih sezonskih popusta više puta godišnje.

KLJUČ JE U PRILAGODBI KUPCIMA

Kao i u svakom segmentu poslovanja, tako i ovdje uvijek ima mjesta za poboljšanje. Važno je pronaći balans između kompleksnosti programa i angažiranosti kupaca te ponuditi povoljne kupovine kroz članstvo.
Primjerice, skupljanje bodova i naljepnica može jako angažirati kupce i povezati ih s nekom promocijom do te mjere da se čak može dobiti i dodatan PR oko same promocije. No ipak, mora se voditi računa da će i dio kupaca, zbog npr. vremenskog ograničenja u kojem treba primjerice prikupiti naljepnice ili potrošiti određeni iznos novca, odustati u samom startu jer se ne žele obvezivati na dodatne, njima neplanirane radnje. S druge strane, manje kompleksni programi bez sakupljanja bodova, naljepnica, pečata, i sl. u pravilu traže manje angažmana od kupaca i onda su jednostavniji za korištenje, a samim time je i frekvencija korištenja viša i imate puno veći broj zadovoljnih kupaca.

Pronalazak balansa je ključ uspjeha programa vjernosti, kao i izgradnja vlastitog modela prilagođenog baš vašim kupcima, jer samo na taj način ćete imati program vjernosti kojem će kupci rado pristupati i zbog kojeg će se dobro osjećati. PEVEX KLUB vjernosti danas broji preko 800 tisuća aktivnih članova te taj broj intenzivno raste, što govori da su ga kupci prepoznali kao iznimno koristan alat za trgovinu.