PEVEXOVE DIGITALNE „DIY“ RADIONICE

Pevexove digitalne „DIY“ radionice nastale su kao odgovor na potrebu plasiranja digitalnog sadržaja. Odlučili smo da će to biti YouTube radionice s dva influencera koji su povezani s alatima (Majstorska Radionica) i vrtlarstvom (Vrtlarska Radionica), a što je ujedno i poveznica s našim „core“ biznisom. U nastavku ćemo prikazati marketinške korake koje smo prolazili prilikom nastajanja radionica.


MARKETING PLAN

Marketing plan podrazumijeva budžet, lokaciju, vrijeme snimanja, teme (sezonalne) te plan objava.

Osim Pevex kanala, cilj je dijeliti sadržaj i na društvenim mrežama kako bi doseg bio čim veći te kako bismo aktivirali ciljanu publiku.

Naša nova komunikacija usmjerena je mlađoj populaciji koja radije konzumira sadržaj putem društvenih mreža i ima potrebu za DIY segmentom.


REALIZACIJA

  • Korak 1: Odrediti cilj i budžet

Cilj je angažirati mlađu populaciju i približiti ih brendu Pevex. Budžet je definiran kroz cjelogodišnji marketinški plan za digitalno oglašavanje.

  • Korak 2: Identificirati svoju ciljnu publiku

Ciljna publika je ona koja organski pretražuje sadržaj povezan s tematikom. Bilo da se radi o izradi „DIY“ police za knjige ili Kako posaditi jagode, ciljna publika će sama pronaći naš sadržaj ukoliko ih tema zanima.

  • Korak 3: Stvaranje sadržaja

Lokacija je prodajni centar Pevex čime se dobiva na autentičnosti (Majstorska Radionica) te veliki vrt s okućnicom i klijalištem (Vrtlarska Radionica).

Potrebno je pripremiti teme, organizirati sav potreban materijal za snimanje, dogovoriti snimatelja i influencera, produkciju te post produkciju.

Svaki video ima prepoznatljiv intro koji ujednačuje sadržaj i navikava korisnike na njega. Opisi videa su također bitni za SEO te pisanje bloga kao poveznica na web koji su i krajnji koraci stvaranja sadržaja.

  • Korak 4: Analitika

Mjerni pokazatelji podrazumijevaju broj pregleda, postotak pozitivnih ocjena, prosječno trajanje/postotak pregleda videa te rast/pad broja pretplatnika kanala.

Ono što smo radionicama ostvarili jest 172 512 novih pregleda te 1 500 novih pretplatnika u periodu od početka objavljivanja (1.3.2021.), a što je povećanje od +40%.

 

ZAVIRITE U NAŠE DIGITALNE RADIONICE

Majstorska Radionica            

Vrtlarska Radionica


DNEVNIK JEDNOG DIGITALCA

I na samom kraju  ako vas je zanimalo kako izgleda jedan dan osobe koja naš digitalni svijet drži pod kontrolom, odgovor slijedi u nastavku. 

6:30-6:45 – u krevetu provjeravam notifikacije, komentare i broj pregleda zadnje objavljenog videa na TikToku

7:15 – doručkujem i usput gledam TikTok za novu ideju

8:20 – odgovaram na poruke u inbox. Imam spremljen template „Imamo u ponudi, šaljemo vam poveznicu na kojoj možete pogledati:…“ Prije toga sam se pohvalio kolegama ako imamo puno pregleda za zadnji TikTok video. Ako nemamo, šutim.

9:15-9:30 – idem se malo prošetat po centru da vidim imamo li nešto „cool“ od artikala za TikTok. Naiđem na zaposlenike i odgovaram na vječno pitanje: „što danas snimate?“

9:30-11:30 – snimamo TikTok. Tresla mi se ruka, daj ponovo ovu scenu…

12:00 – ručak uz pregled instagram vizuala konkurenata (kak su oni to već objavili u mislima)

12:45-14:30 h – objavljujem i pregledavam oglase na Google-u i Fejsu. Jesmo mi premašili budžet?! Ček da vidim koliko smo ukupno ovaj mjesec potrošili…

14:45 – 16:00 Priprema i pregled svih vizuala za sutra ili za cijeli tjedan. Izmjena u zadnji trenutak…

19:00 – ček da škicnem samo objavu na fejsu, mislim da imam tipfeler…