Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Hrvatski Telekom kao generalnog partnera Digitalnog inovacijskog inkubatora.

Posebno nam je drago kao generalnog partnera Digitalnog inovacijskog inkubatora predstaviti upravo Hrvatski Telekom i sretni smo što će studenti imati priliku surađivati s njihovim stručnjacima te razvijati rješenja koja nude dodatnu vrijednost u telekom industriji.

Hrvatski Telekom (HT) je vodeća telekomunikacijska kompanija u Hrvatskoj koja pruža cijeli niz telekomunikacijskih usluga – usluge fiksne i mobilne telefonije, prijenosa podataka, TV usluga, interneta i međunarodnih komunikacija.

Kao najveći privatni investitor u digitalizaciju, HT je također lider u digitalizaciji Hrvatske te je 2020. godine prvi pokrenuo komercijalnu 5G mrežu u Hrvatskoj, čime je otvorio novo poglavlje u razvoju digitalnog društva i gospodarstva, pripremajući Hrvatsku za digitalnu transformaciju temeljenu na Industriji 4.0.

Brojna neovisna međunarodna priznanja tijekom godina potvrdila su njihov vodeći status u mreži u Hrvatskoj. Također su prepoznati kao jedna od deset najbržih mreža, ne samo u Europi nego i u svijetu.

Osim toga, nude i široku paletu poslovnih rješenja i usluga tvrtkama svih veličina, od ICT i Cloud usluga do POS i korisničkih rješenja, kao i rješenja za Pametni grad za lokalne uprave. Njihova vizija je osigurati održiv i profitabilan rast povezivanjem svih u Hrvatskoj s mogućnostima digitalizacije koja će omogućiti ljudima da poboljšaju svoje živote.

Jedan od njihovih ciljeva je približiti T brend mladima.  Na ovaj izazovan put krenuli su prošle godine kada su kroz kreativne i inovativne projekte, zajedničkom suradnjom s mladima postigli odlične rezultate. Uz program Generacije NOW kojeg s ciljem STEM edukacije mladih provode već godinama, platforme #tebesepita gdje mladi kreiraju „custom made“ ponude koje im odgovaraju, do ICT akademije i studentskih praksi, pa do Ultimate Gamer showa – platforme koja podržava gaming kulturu.

Upravo zbog gore navedenih ciljeva i njihovog strateškog fokusa na mlade, kako sami kažu, podržati projekt Digitalnog inovacijskog inkubatora im se učinilo kao prirodni tijek stvari. Zajedničko promišljanje o temama koje su od krucijalnog značaja za mlade, kao i svesrdno pomaganje prilikom edukacije mladih u područjima digitalizacije i STEM-a zajednički je cilj Hrvatskog Telekoma i Digitalnog inovacijskog laboratorija.

Želja im je da, kao digitalni optimisti, u ovim poprilično izazovnim i neizvjesnim vremenima, s mladima i za mlade kreiraju svijet boljih mogućnosti, onaj koji i oni sami svakodnevno u kompaniji žive.