Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Ericsson Nikola Tesla kao strateškog partnera Digitalnog inovacijskog inkubatora.

Veseli nas činjenica što će sudionici Digitalnog inovacijskog inkubatora surađivati sa stručnjacima iz različitih industrija, a među kojima ICT ponosno predstavlja Ericsson Nikola Tesla – regionalni isporučitelj informacijsko-komunikacijskih proizvoda i usluga u operatorskom segmentu te isporučitelj inovativnih informacijsko-komunikacijskih rješenja vezanih uz e-zdravstvo, promet, državnu upravu, e-okoliš, komunalne djelatnosti i multimedijsku komunikaciju.

Kako sami kažu – profesionalnost, ustrajnost, poštovanje i integritet, vrijednosti su kojima se rukovode u svemu što rade.

Ponose se činjenicom da u kompaniji na izazovnim projektima u internacionalnim timovima i za kupce diljem svijeta, radi najveći broj softver developera u RH. Otvoreni su za sve koji žele iskusiti priliku za rad s najnovijim tehnologijama koje mijenjaju život i poslovanje nabolje, dijele iste vrijednosti poput njih te cijene stručnost i znanje. Uz to, potiču cjeloživotno obrazovanje u sklopu čega svakodnevno ostvaruju knowledge-sharing sesije, code review, kao i stalno usavršavanje. Tome ide u prilog i njihova poznata kultura dio koje su timski rad te pomoć i suradnja među kolegama i odjelima.

Njihova suradnja s akademskom zajednicom ima dugu i bogatu povijest, a to potvrđuje Ljetni kamp za studente koji organiziraju svake godine već više od dva desetljeća i u kojem, tijekom 5 tjedana, studenti rade u industrijskom okruženju na projektu koji rješava neki od tehnoloških izazova.

Sudjelovanjem na Ljetnom kampu studenti stječu iskustvo rada u stvarnom industrijskom okruženju, proširuju znanja (tehnička, kao i ne-tehnička, timski rad, vještine usmene prezentacije…), stječu nova poznanstva te vrijedno radno iskustvo koje mogu navesti u svom životopisu. Dodatno, studentima zagrebačkog sveučilišta sudjelovanje u kampu donosi 7 ECTS bodova za izvannastavne aktivnosti. Rad u kampu mnogim studentima poslužio je kao osnova za pisanje radova koji su nagrađivani na različitim natječajima i razinama (npr. Rektorova nagrada) te za izradu završnih i diplomskih radova.

O kvaliteti samog projekta kao i o kvaliteti rada sa studentima svjedoči i nagrada Zlatni indeks za projekt Ljetnog kampa za najbolji imidž prema percepciji studenata. Kompanija je osvojila Zlatni indeks nekoliko godina za redom, a značaj je tim veći što su odluku donijeli sami studenti, tj. povjerenstvo sastavljeno od studentskih udruga Sveučilišta u Zagrebu, na inicijativu udruge eSTUDENT.

Razvijajući projekte i povezujući se sa stručnjacima unutar kompanije, njihovu priču moći će upoznati i sudionici Digitalnog inovacijskog inkubatora.